Vraag en antwoord

Veel gestelde vragen

Wilt u direct antwoord op uw vraag? Dan kan het zijn dat uw vraag hier bij staat met het antwoord. De vragen met antwoorden zijn verdeeld over 4 categorieën. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur een bericht via ons contactformulier of bel op naar 0181-32 62 44. Onze lijnen zijn bereikbaar op maandag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en op woensdag en donderdag van 09.30 tot 12.00 uur.

Administratief

Kan ik de contributie ook zelf overmaken?

U kunt er voor kiezen om de contributie elke maand zelf over te maken. Hiervoor komt er wel elke maand €3,- bij voor de administratieve verwerking. Dus de contributie voor 45 minuten lessen wordt dan €60,10 per maand. U dient er dan zelf zorg voor te dragen dat dit bedrag voor de 1e van de maand is bijgeschreven op IBAN NL23INGB0009604837 t.n.v. zwemschool Kikkersprong. Vermeld bij elke overboeking duidelijk de volledige naam van uw kind en de betreffende maand zodat wij uw betaling goed kunnen verwerken. Betaal op tijd om onnodige herinneringskosten te voorkomen.

Waarom betaal ik elke maand hetzelfde bedrag?

Bij de tariefstelling hebben wij rekening gehouden met het aantal lessen per jaar en alle bijkomende kosten. (badhuur, instructeurs etc.). Onze jaarcontributie is gebaseerd op 41 weken les (rekening houdend met onze vastgestelde sluitingen) en is standaard opgedeeld in 12 gelijke, overzichtelijke maandelijkse termijnen. Het maandbedrag staat dus los van de hoeveelheid lessen in een maand. Zo kan het zijn dat u in een maand 5 lessen heeft of soms minder door bijvoorbeeld feestdagen. Buiten het maandbedrag om bieden wij u gratis de mogelijkheid om gemiste zwemlessen lessen in te halen.

Ik heb een grote achterstand, wat nu?

Door u actief te herinneren aan openstaande contributie proberen wij te voorkomen dat er een te grote betalingsachterstand ontstaat. Naast betalingsherinneringen per email proberen wij u ook telefonisch te benaderen. Wanneer hieruit geen reactie komt zal uw kind geschorst worden van de zwemlessen met behoud van de betalingsverplichting. Is de betalingsachterstand toch te hoog opgelopen dan kunt  met ons een reële betalingsafspraak aangaan. Lukt het ons niet om met u in contact te komen dan bestaat de kans dat wij uw lidmaatschap royeren. Tevens staat het ons vrij uw dossier over te dragen aan onze partner Gerechtsdeurwaarders Rijnland.

Wat als de automatische incasso is mislukt?

Wanneer een incasso mislukt dan zullen wij de factuur een week later nogmaals aanbieden voor automatische incasso. Lukt het ons na 3 pogingen nog niet om een factuur te incasseren dan ontvangt u een email met het verzoek de contributie van die betreffende maand zelf over te boeken. Alles betaalgegevens staan dan in de factuur.

Waarom betaal ik inschrijfgeld?

Het inschrijfgeld is eenmalig voor elk lid. Hierin verrekenen wij de administratieve handelingen die worden verricht om uw kind in te schrijven in ons ledenbestand.

Algemeen

Met welke diploma's werkt Zwemschool Kikkersprong?

Zwemschool Kikkersprong werkt met de internationaal erkende diploma’s van stichting ENVOZ (www.envoz.nl). Wanneer uw kind het zwem ABC heeft behaald kan hij/zij deelnemen aan de snorkel- en zwemvaardigheidslessen. Zwemmen wordt nu een sport in plaats van alleen maar lessen om te leren zwemmen. Voor deze lessen zijn ook per onderdeel 3 erkende diploma’s te behalen, eveneens van de ENVOZ.

Waarom geef ik mijn kind op voor het complete Zwem-ABC?

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Een kind met het Zwem-ABC op zak doet met veel plezier mee aan alle mogelijke activiteiten in en om het water. Zwemschool Kikkersprong staat hier natuurlijk helemaal achter en stimuleren dit doordat al onze leden standaard voor het Zwem-ABC gaan. Besluit u toch eerder te stoppen? Dan hopen wij dat uw kind waar dan ook het Zwem-ABC waar dan ook alsnog compleet maakt voor de veiligheid van uw kind.

Hoe lang duurt het complete Zwem-ABC?

Voor het Zwem-ABC staat gemiddeld 2,5 jaar netto waarvan het A diploma de meeste tijd in beslag neemt. Het A diploma staat dan ook voor Aanleren van alle zwemtechnieken. Hiervoor staat gemiddeld 1,5 jaar netto. Het B (verBeter diploma) en het C (Compleet diploma) worden ongeveer in 3 tot 6 maanden netto en 6 maanden netto behaald. Wij willen wel benadrukken dat het voornamelijk ligt aan de continuïteit van de lessen én aan uw kind. Het is belangrijk om elke week naar de lessen te komen zodat het leertraject elke week wordt herhaald. Wanneer uw kind vaak afwezig is kan het leertraject veel langer duren. Daarnaast is elk kind anders; leert uw kind snel, is hij/zij al watervrij, hoe staat het me de kracht/conditie van uw kind en ga zo maar door. Het kan daarom ook zo zijn dat uw kind juist veel sneller of juist langer doet over het behalen van de diploma’s. Dit is vooraf nooit vast te leggen. Voldoet uw kind aan alle eisen; dan mag hij/zij uiteraard afzwemmen!

Zwemmen jullie op niveau óf in badjes?

Wij geven les op persoonlijk niveau en dus niet in badjes. U kunt het niveau van uw kind zien door de hoeveelheid drijfmiddelen die uw kind draagt tijdens de les. De kinderen worden wel op hetzelfde niveau bij elkaar ingedeeld, maar uw kindje zwemt op zijn/haar eigen tempo. De plaats in het zwembad zegt dan niets over het niveau van uw kind. In uw startbevestiging is als bijlage een kopie van de uitleg van de verschillende niveaus bijgevoegd.

Wanneer mag mijn kind met kleding zwemmen?

Uw kind mag pas met kleding zwemmen wanneer hij/zij een kledingbriefje ontvangt. Stuurt u alstublieft nooit uw kind zomaar het zwembad in met kleding aan want dit is hartstikke gevaarlijk! Zwemmen met kleding is namelijk hartstikke zwaar en als uw kind nog niet over de juiste techniek beheerst kan dit enorm gevaarlijk zijn. Wanneer uw kind een kleding briefje krijgt zit het diploma zwemmen eraan te komen.

Wanneer mag mijn kind diploma zwemmen?

Uw kind mag deelnemen aan het diploma zwemmen als hij/zij voldoet aan alle eisen van het betreffende diploma. Dit wordt beoordeeld tijdens het proefzwemmen. Uw kind mag proefzwemmen als wij denken dat hij/zij er klaar voor is. Tijdens deze toetsing kijken we natuurlijk verder dat dat ene moment. Het kan zijn dat hij/zij wat gespannen is en daarom de oefening niet lukt. We nemen het kind in dat geval apart en proberen het nog eens. Wij zullen nooit druk leggen bij uw kind en vragen u dit ook niet te doen. Dit kan juist averechts werken. Voldoet uw kind aan alle eisen; dan krijgt hij/zij een persoonlijke uitnodiging voor het afzwemfeest!

Mijn kind kan niet komen, wat nu?

Wanneer uw kind niet kan komen zal dit opgemerkt worden bij onze instructeurs. Elke week houden wij presentielijsten bij waarop dan zal worden aangegeven dat uw kind er niet was. U hoeft dit niet door te geven. Is uw kind meer dan 3 keer afwezig en hebben wij niets van u vernomen, zullen wij contact met u opnemen.

Mijn kind heeft het A diploma behaald! En nu?

Gefeliciteerd! Het eerste diploma is op zak. De lessen worden nu B lessen (en als uw kind het B diploma heeft behaald, natuurlijk de C lessen). De lestijd, dag en locatie veranderen niet. Tenzij anders aangegeven of door u gewenst. U kunt na het diploma zwemmen de week erop dus gewoon weer naar de lessen komen. Wanneer het C diploma is behaalt stopt het lidmaatschap automatisch. Tenzij u door wilt gaan met de snorkel- of zwemvaardigheidlessen.

Veiligheid

Waar moet ik op letten als mijn kind in en rondom water speelt?

Met het Zwem-ABC zijn kinderen toegerust met vaardigheden om veilig plezier te maken in en om het water. Maar kinderen blijven kinderen en ouders moeten altijd blijven opletten. Bij open water, maar ook in een zwembad met toezichthouders.

Wanneer heeft mijn kind voldoende vaardigheden?

Tijdens de zwemlessen voor het Zwem-ABC leren kinderen alle vaardigheden die nodig zijn bij het zwemmen in zwembaden en open water. Uw kind moet zichzelf kunnen redden als het (per ongeluk) in het water terecht komt. De veiligheid en vaardigheid van uw kind in het water loopt op met het behalen van de diploma’s. Alleen met het complete Zwem-ABC op zak is uw kind echt veilig in het water.

Wie kan mij helpen als ik denk dat er iets niet pluis is bij mijn zwemlesaanbieder?

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen werken verschillende partners in de zwembranche aan een Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen. Is er echt iets mis of maakt uzelf grote zorgen? Dan kunt u nu anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: (0900) 202 55 90 (€0,10 per minuut). De deskundige hulpverleners van het meldpunt zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Omdat elke Kikkersprong medewerker een recente Verklaring Omtrent Gedrag moeten inleveren en bij ons veiligheid en plezier hoog in het vaandel hebben staan proberen wij misverstanden uit te sluiten.

Zwemles

Waarom geef ik mijn kind op voor het complete Zwem-ABC?

Het A diploma staat voor Aanleren, B voor verBeteren en het C diploma voor Compleet. Als zwemschool vinden wij het belangrijk dat elk kind goed leert zwemmen zodat hij/zij in elke situatie veilig voelt in het water en dat zij om deze reden plezier kunnen hebben met en in het water. Met het complete zwem-ABC is uw kind zwemveilig en daar staan wij voor als zwemschool. Uiteraard is het mogelijk om alleen het A of het A en B diploma te halen. U kunt altijd opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Na het C diploma eindigt het lidmaatschap vanzelf na het afzwemmen zonder opzegtermijn.

Mijn kind kan niet komen, wat nu?

Wanneer uw kind niet kan komen zal dit opgemerkt worden bij onze instructeurs. Elke week houden wij presentielijsten bij waarop dan zal worden aangegeven dat uw kind er niet was. U hoeft dit niet door te geven, tenzij het voor lange duur is. Is uw kind meer dan 3 keer afwezig en hebben wij niets van u vernomen, zullen wij contact met u opnemen.

Waarom gaat de les niet door?

Bij Zwemschool Kikkersprong zijn er een aantal vaste (feest)dagen waarop de lessen niet doorgaan. Dit zijn Koningsdag, hemelvaartdag, goede vrijdag, in het paas- en pinksterweekend, de meivakantie en tijdens de zomer- en winterstop. In deze weekenden en ‘stops’ geven wij onze instructeurs rust waardoor de focus volledig blijft. Uiteraard hebben wij bij het bepalen van de tarieven rekening gehouden met deze lesvrije dagen. Is er een andere reden waarom de les niet door kan gaan dan kijken wij altijd naar een alternatief.